Svečano i sadržajno obilježeno 25. godina Vinkovačke televizije

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Prigodnim programom i svečanom večerom za brojne uzvanike u Dvorani Barun Trenk, Plava Vinkovačka televizija obilježila je u petak navečer 25. godina postojanja i djelovanja, a kroz bogat i sadržajan program uzvanike su vodili gotovo svi novinari te, rado gledane jedne od najstarijih hrvatskih lokalnih TV kuća.

Tijekom večeri upotpunjene zabavnim i glazbenim programom uz nastupe, između ostalih, TS Dike i Ringišpil te popularne, nekadašnje članice Colonije, Indire Forza, prikazani su i dokumentarni filmovi u kojima se moglo prisjetiti svega onoga što je Vinkovačka televizija koja je, ne tako davno, u međuvremenu preimenovana u Plavu Vinkovačku televiziju, radila i prikazivala u proteklih četvrt stoljeća postojajanja.

Na samom početku, uzvanike su u večer uveli direktorica programa i glavni i odgovorni urednik Vinkovačke televizije Biljana Pavlović i Damir Begović.

Uzvanicima su se obratili prigodnim govorima i većinski vlasnik televizije Robert Bosak, župnik vinkovačke Župe sv. Euzebija i Poliona mons. Tadija Pranjić te vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji su Vinkovačkoj televiziji poželjeli još niz uspješnih godina te da i u narednim godinama nosi pridjev vinkovačka jer time, kako je kazao gradonačelnik Bosančić, pronosi i ime grada Vinkovaca diljem krajeva u kojima se gleda program te televizije.

Vinkovačka televizija s radom je krenula 1. veljače 1994. godine.
Ova televizija danas je jedan od najznačajnijih elektronskih medija hrvatskog istoka, a od 2017. godine ušla je u domove cijele Slavonije. Naime, temeljem koncesije Vijeća za elektroničke medije, Vinkovačka televizija pokrenula je novi kanal. S radom je tako započela Plava televizija, u digitalnoj regiji D2, a televizija je promijenila ime u Plava vinkovačka televizija. Tako program na novom kanalu mogu pratiti i gledatelji s područja Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i dijela Brodsko-posavske županije, a što zapravo znači da u ove dvije digitalne regije televizija pokriva sedam županija.