Pokraj vinkovačke bolnice gradi se zgrada Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije

Foto: VSŽ

VINKOVCI, Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić održao je u četvrtak radni sastanak s ravnateljicom Zavoda za hitnu medicinu Majom Grba Buljevic i ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Matom Matićem kako bi se informirao o tijeku izgradnje zgrade Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, koja se gradi pokraj vinkovačke bolnice u Ulici Vladimira Gortana.

Riječ je o investiciji vrijednoj 7,5 milijuna kuna koju u cijelosti financira županija, a u ovoj godini planirana je izvedba prve faze izgradnje vrijedne 2,8 milijuna kuna.

“Sustav hitne medicine na području Vukovarsko-srijemske županije funkcionira besprjekorno što se najbolje moglo vidjeti u vrijeme poplave u županjskoj Posavini i migrantske krize”, ocjenio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić najavivši kako će se izgradnjom zgrade Zavoda za hitnu medicinu steći uvjeti i za povratak u Vinkovce Edukacijskog centra hitne medicine koji je trenutno smješten u Otoku, u neadekvatnim uvjetima.

Po riječima župana Bože Galića izgradnja zgrade Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije znači unaprijeđenje sustava hitne medicine u najistočnijoj hrvatskoj županiji.

“Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije osnovan je među prvima u Republici Hrvatskoj i lijepo se razvijao što se tiče nabavke opreme, vozila i standarda edukacije. Sada smo u prilici napraviti korak dalje i to činimo kroz izgradnju nove zgrade Zavoda”, rekla je ravnateljica Zavda za hitnu medicinu Maja Grba-Buljević.