Prosvjed protiv odluke o ukidanju subvencija za studentski prijevoz

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Oko pedesetak građana okupilo se danas na mirnom prosvjedu na središnjem gradskom trgu u Vukovaru gdje su se pobunili protiv odluke gradskih vlasti o ukidanju subvencija za gradski i međugradski prijevoz za studente s prebivalištem u Vukovaru. Organizator prosvjeda Dejan Gemeri rekao je kako na ovaj način žele promjeniti odluku gradskih vlasti koju je nazvao sramotnom.

“Od zamjenika gradonačelnika dobili smo samo odgovor kako novca nema. Činjenica je da novca ima i da ga samo treba drugačije raspodijeliti. Dosta nam je ulaganja u beton, fontane i spomenike. Mislim da postoje drugi prioriteti”, rekao je Gemeri koji je prosvjed organizirao kao fizička osoba iako on obnaša i dužnost predsjednika Foruma mladih SDP-a Grada Vukovara.

Prema njegovim riječima ovom odlukom direktno je pogođeno 140 studenata koji će sada umjesto 100 kuna na ime iznosa mjesečne kartu morati plaćati oko 1.200 kuna.  Okupljeni studenti govorili su kako kako će im uskraćivanje subvencija za prijevoz znantno otežati studiranje, a nekima od njih vrlo vjerojatno značiti i da će morati prekinuti s školovanjem s obzirom da im sve te troškove roditelji neće moći pokriti. Okupljeni prosvjednici nosili su transparente na kojima je pisalo “Dosta nam je da smo zadnja rupa na svirali”, “Znanje je moć”, “Dosta ulaganja u spomenike i beton, ulažite u mlade”, “Nećemo fontane hoćemo karte”…