Bjelin Otok, Cerera Agro i Timwood – najuspješnije tvrtke u Vukovarsko – srijemskoj županiji za 2022. godinu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na današnjoj sjednici Hrvatske gospodarske komore (HGK) – Županijske komore Vukovar danas je održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj su dodijeljene plakete “Zlatna kuna” najuspješnijim tvrtkama s područja Vukovarsko-srijemske županije za ostvarene poslovne rezultate u 2022. godini. Zlatna kuna se dodjeljuje prema jedinstvenim kriterijima – pokazateljima, a koji se izračunavaju temeljem rezultata poslovanja, odnosno financijskih izvješća tvrtki za proteklu godinu. Za sve tvrtke u konkurenciji izračunava se prosječni rang svih pokazatelja, a u uži izbor ulaze tvrtke s najboljim prosječnim rangom u svojoj kategoriji.

Zlatnu plaketu u kategoriji malih trgovačkih društava za 2022. godinu dobila je tvrtka Timwood d.o.o. Komletinci.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava za 2022. godinu zlatnu plaketu dobila je tvrtka Cerera Agro d.o.o. Vukovar.

Zlatnu plaketu za najbolje veliko trgovačko društvo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, tijekom 2022. godine dobila je tvrtka Bjelin Otok d.o.o. iz Otoka.

Na početku svečane sjednice Gospodarskog vijeća HGK ŽK Vukovar predsjednik Županijske komore Vukovar Vladimir Džaja naglasio je važnost prepoznavanja i priznavanja uspjeha u poslovanju.

“Ovakva priznanja ne samo da prepoznaju dosadašnje uspjehe već potiču i na održavanje kontinuiteta uspješnosti, ali su i poticaj svim ostalima za dodatni trud i zalaganje. Istaknuo je i aktualnu problematiku radne snage, odnosno potrebu uvoza radne snage iz inozemstva te potrebe prilagodbe tih djelatnika novom okruženju”, rekao je Džaja.

Glavni ekonomist Hrvatske gospodarske komore Goran Šaravanja prezentirao je makroekonomske pokazatelje s posebnim osvrtom na gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije. Šaravanja prezentirao je i indeks razvijenosti županije HGK kojem se ukazuje na relativni stupanj razvoja županija u RH temeljem 50 različitih pokazatelja.

Temeljem predanih Godišnjih financijskih izvještaja poduzetnika za 2022. godinu na području Vukovarsko-srijemske županije poslovalo je 2470 (3,35% više od 2021.g.) poduzetnika s ostvarenih 6,7 milijarde eura ukupnih prihoda (43,40% više od 2021.g.) i ostvarene dobiti u iznosu od 180 milijuna eura (24,42% više od 2021.g.). Gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije u ukupnom broju tvrtki RH sudjeluje sa 1,66%. Tvrtke zapošljavaju 2,12% ukupno zaposlenih u tvrtkama RH, ostvaruju 3,98% ukupnog prihoda i 2,44% ostvarene dobiti tvrtki RH.  Indeks razvijenosti županije HGK ukazuje na relativni stupanj razvoja županija u RH temeljem 50 različitih pokazatelja.