Ponudu za kupnju većinskog paketa Cibalije dala tvrtka GEM Ivana Cvitkovića

Ilustracija (foto Ivan Matić)

VINKOVCI, Na ponovljeni Javni poziv Grada Vinkovaca za kupnju 62.963 dionica, odnosno 52,00029 % temeljnog kapitala HNK Cibalia š.d.d. u vlasništvu Grada Vinkovaca, pristigla je ponuda vinkovačke tvrtke GEM d.o.o., koja je u Vinkovcima vlasnik hotela Gem i Slavonija.

Iz gradske uprave s tim u svezi su izvjestili kako će prihvatljivost i kvalitetu GEM-ove pristigle ponude analizirati Povjerenstvo za iznalaženje strateškog partnera u HNK Cibalia Vinkovci š.d.d. koje će zatim predložiti Gradskom vijeću daljnje postupanje.

Tvrtka GEM, kako se navodi, ponudila je 101.000,00 kn za kupnju 62.963 dionica Cibalije u vlasništvu Grada Vinkovaca.

Iz GRM-a su pak poručili kako će do donošenja Odluke Gradskog vijeća Grada Vinkovaca napraviti dubinsku analizu svih stanja HNK Cibalia, te donijeti konačnu odluku o kupovini kluba.

„Predao sam ponudu sa željom da pomognem našem stoljetnom klubu, želim da naša djeca i unuci i dalje imaju priliku trenirati i biti dio jedne pozitivne priče oko naše Cibalije. Znam koliko ovaj klub znači građanima i svima nama koji živimo u gradu na Bosutu. Kao investitor moram sada dubinski skenirati sve i sa stručnim timom još jednom proći sve detalje. O Cibaliji neću govoriti ja, govorit će profesionalci i stručni ljudi po zaključenju ugovora. Pred nama je 3 tjedna i moramo ispoštovati proceduru, a ukoliko se potpiše ugovor možemo govoriti o planovima i predstaviti ljude koji će voditi klub i vratiti mu sjaj i mjesto koje zaslužuje. Moje namjere da pomognem Cibaliji iskazane su upravo ponudom koju sam predao. Mislim kako kao gospodarstvenik koji živi i radi u ovom gradu imam odgovornost uključiti se i ne dopustiti da ovaj klub koji je ponos i dika naših Vinkovaca propadne“, poručio je većinski vlasnik GEM-a Ivan Cvitković.

Na prvotni Javni poziv za javno prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Cibalia š.d.d. u vlasništvu Grada Vinkovaca, koji je bio raspisan u studenome prošle godine, nije stigla niti jedna prijava, iako je bilo određenih najava kako bi ih moglo biti.

HNK Cibalia, koja je prošle godine proslavila 100 godina postojanja, u proljeće 2018. godine nije prošla u postupku licenciranja kluba za Drugu hrvatsku ligu zbog financijskih problema i izbačena je u Treću ligu, gdje se natjecala u sezoni 2018./2019. i ostvarila pravo nastupa u Drugoj ligi u kojoj se trenutačno natječe. Dug kluba procjenjuje se na oko 14 milijuna kuna.