Osnovana Udruga veterana 204. Vukovarske brigade

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Udruga veterana 204. Vukovarske brigade naziv je braniteljske udruge koja je osnovana prije nekoliko tjedana u Vukovaru. Za predsjednika udruge izabran je Drago Adžaga, inače umirovljeni pukovnik i jedan od zapovjednika vojne policije u Vukovaru 1991. Godine, dok je za dopredsjednika udruge izabran ratni zapovjednik obrane vukovara Branko Borković. Govoreći o radu udruge Adžaga je najavio kako će jedno od tijela udruge biti i Klub zapovjednika u obrani Vukovara.

„Ono će biti stožerno, operativno, stručno i savjetodavno tijelo udruge kojega će činiti zapovjednici obrane u Vukovaru tijekom agresije, a koje će biti i vrhovno tijelo kada je pitanju prošlost. Želimo tako izbjeći nestručnost, površnost i samovolju pojedinaca koja dovodi do urušavanja digniteta Vukovarske bitke jer ipak se radi o ljudima koji su na svojoj koži osjetili sve što se događalo u Vukovaru i samim tim vodili su obranu grada“, rekao je Adžaga.

Najavljeno je i ustrojavanje Klubova ratnih postrojbi koje su sudjelovale u obrani Vukovara kao i klubova svih kategorija stradalnika Domovinskog rata. Raditi će i na organiziranju klubova širom Hrvatske odakle su branitelji tijekom 1991. godine dolazili braniti Vukovar. Jedan od glavnih projekata Udruge biti će i dostojno obilježavanje 30 godina sloma obrane Vukovara. Najavili su i kako će preko nadležnih ministarstava predložiti da se svim sudionicima obrane Vukovara dodijeli određeni vid priznanja za sudjelovanje u obrani Vukovara.