Župan Božo Galić predstavio kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a

Foto: VSŽ

VINKOVCI, Vukovarko-srijemski župan Božo Galić predstavio je danas kandidaturu za mjesto potpredsjednika HDZ-a na predstojećim unutarstranačkim izborima poručivši kako se zalaže za bržu provedbu državnih projekata na području županije.

“Vlada Andreja Plenkovića puno učinila je učnila za razvoj Vukovarsko-srijemske županije i naše Slavonije, ali mišljenja smo kako u dovoljnoj mjeri ipak nisu prepoznati strateški projekti Vukovarsko-srijemske županije”, kazao je Božo Galić.

Po njegovim riječima, u ovom trenutku na području županije ima ugovorenih poslova u iznosu većem od 3 milijarde kuna. Galić se posebice založio za bržu obnovu željeničke pruge Vinkovci-Zagreb i izgradnju pogranične ceste Ilok-Lipovac-Strošinci te reorganizaciju Hrvatskih šuma.

Foto: VSŽ

“Moja snaga je sa vama i u realizaciji svih projekata na kojima smo radili ovih proteklih godina. Vrlo dobro koristimo sredstva iz EU fondova ali nismo zadovoljni jer nam mladost odlazi”, kazao je Galić.

Županijske razvojne strateške projekte predstavio je ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota, a govorio je i direktor Centra kompetencija Vinkovci Ivan Ambroš.

Predstavljanje kandidature Bože Galića za potpredsjednika HDZ-a održano je u vinkovačkom hotelu Admiral, a događaju je nazočio velik broj članova te stranke među kojima su bili i predsjednik vinkovačkog HDZ-a Mladen Karlić, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić te predsjednici i članovi brojnih općinskih organizacija HDZ-a s područja Vukovarsko-srijemske županije.