Ministar Barišić u Vukovaru: Interkulturalna škola Dunav s radom započinje ove godine

Foto: Ivan Matić

BABINA GREDA, VUKOVAR, U sklopu svoje posjete Vukovarsko-srijemskoj županiji ministar obrazovanja Vlade RH Pavo Barišić posjetio je školu u Babinoj Gredi te razgovarao s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom poslije čega je posjetio je i OŠ Josipa Matoša i Interkulturalnu školu Dunav. Barišić je za školu u Babinoj Gredi rekao kako se situacija odvija u dobrome smjeru te da su se učenici s početkom nove školske godine vratili u svoje učionice.

„Dolaskom na mjesto ministra zatekao sam veliki problem. Dvorana se nije gradila, a jama uz školu uzrokovala je pucanje zidova. Radi svega toga su djeca prvo polugodište provela u drugim školama“, rekao je Barišić dodajući kako su prosvjedi roditelja bili opravdani.

Tijekom posjete Vukovaru Barišić je posjetio i OŠ Josipa Matoša kojoj je ministarstvo doniralo 133.000 kuna. Sredstva će biti iskorištena za izgradnju senzornog igrališta i opremanje školske dvorane potrebnim spravama. Najavio je i kako će ministarstvo i dalje nastaviti pomagati ovu školu koja je jedina škola u Vukovarsko-srijemskoj županiji namijenjena djeci s teškoćama u razvoju. OŠ Josipa Matoša trenutno broji 60 učenika.

Barišić je s suradnicima posjetio i nedavno osnovanu Interkulturalnu školu Dunav u Vukovaru. Odluku o osnivanju nedavno je donijelo Gradsko vijeće Vukovara, a prije par dana stigla je oprema za školu.

„Radi se o kvalitetnom projektu. U izradi je i kurikulum škole, a planiramo da u rujnu započne i s radom. Tijekom ove godine krenut će i provedba druge faze projekta u okviru koje će se graditi veliki objekt s školskom dvoranom“, najavio je Barišić.

Škola bi ove godine trebala imati samo učenike prvog razreda, a onda iz godine u godinu bi se broj učenika i razreda povećavao. Škola je moderno opremljena, ima pametne ploče pa i dizalo za invalidne osobe. Za privremenog ravnatelja škole imenovan je Zlatko Hegeduš.