Donijeta odluka o najuspješnijima u vinkovačkom sportu u 2016. godini

Foto: rk-spacva.hr

VINKOVCI, Najuspješnija sportašica Grada Vinkovaca za 2016. godinu je Vanessa Šegec iz TaeKwon-do kluba Sajnami, a sportaš Ante Brkić, član Šahovskog kluba Vinkovci, odluka je Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca i Novosti d.o.o. iz Vinkovaca.

Za najuspješniju momčad proglašen je premijerligaš Rukometni klub Spačva, dok su najuspješnija ekipa seniorke Judo kluba Vinkovci.

U kategoriji Sportaš/ica ili sportski kolektiv osoba s invaliditetom najuspješnijim je proglašen Streljački klub za osobe s invaliditetom Kristinka Matečić. Trener godine je Josip Mečić iz Spačve. Najperspektivnijim sportašem proglašen je Zvonimir Zadro (Biciklistički klub Sokol-Cestorad), a sportašicom Martina Begonja (TaeKwon-do klub Sajnami).

Nagradom za životno djelo Novosti nagrađen je Živko Kalanj iz Karate kluba Ictus.

Proglašenje najuspješnijih u vinkovačkom sportu održat će se 10. veljače u Gradskom kazalištu Joza Ivakić s početkom u 19 sati. U predvorju kazališta tom će prigodom biti postavljena izložba nagrađenih sportskih fotografija pristiglih na poziv Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca za sudjelovanje na izložbi sportske fotografije „SPORTSKI TRENUTAK 2016“. Prvo mjesto osvojio je Robert Štrk za podvodne fotografije, drugi je Mario Kokaj s fotografijama iz serije Cheerleading 1 i Vaterpolo 2, a treći Michael Ugo Alozieuwa za seriju fotografija Trening u gipsu, U žaru borbe, Koš! i Vidim svjetlo.