Tea Stojšić postala svjetska prvakinja u powerliftingu u svojoj kategoriji

KNJAŽEVAC, VUKOVAR, Vukovrka Tea Stojšić je na Svjetskom prvenstvu u powerliftingu, koje je održano u Knjaževcu (Srbija) postala svjetska rekorderka u svojoj kategoriji. Tea je Hrvatsku predstavljala u kategoriji do 56 kilograma, dobnog uzrasta Teen3 (17-18 godina, kadeti) i u Vukovar je donijela dvije zlatne medalje i titulu svjetske prvakinje. Tea je u svoj grad donijela i čak pet svjetskih rekorda. Kako navode iz Powerlifting kluba „Adamas“ iz Vukovara, čija je Tea članica, ona je u najtežoj i glavnoj disciplini powerliftinga, troboj snage, postavila četiri svjetska rekorda (u tri discipline i totalu). Ostvarila je čučanj od 80 kilograma, bench press od 50 kilograma i deadlift od 110 kilograma što čini ukupni total od 240 kilograma. U zasebnoj disciplini deadlift Tea je podignula 90 kilograma što je bio i novi svjetski rekord.

„Ovo je veliki uspjeh za vukovarski sport i PLK “Adamas” a Teini rezultati zasigurno neće dugo biti nadmašeni u ovom dobnom uzrastu u Hrvatskoj s obzirom na pet svjetskih rekorda na jednom natjecanju svjetske“, navode iz Powerlifting kluba Adamas.

Istaknuli su i veliku podršku koja je Tea imala u obitelji prije ovoga natjecanja i tijekom treninga, a što je rezultiralo ovim uspjehom. Svjetsko prvenstvo u powerliftingu održano je u Knjaževcu od 18-24 rujna, a na njemu je nastupilo 600 natjecatelja iz cijeloga svijeta. Hrvatsku je predstavljalo 16 sportaša.

IVAN MATIĆ

Foto: Powerlifting klub Adamas