Grad Vinkovci će i službeno stati u obranu Cibalije

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Ne stišava se bura oko nedjeljne prvenstvene utakmice između Cibalije i Dinama u kojoj je sudac Damir Batinić napravio, blago rečeno, grubi previd te dosudio nepostojeći kazneni udarac za Dinamo poklonivši zagrebačkom timu nezasluženu pobjedu.

Najavljuju se sankcije i iz vrha sudačke organizacije, a reakcija se može očekivati i iz vinkovačke gradske uprave u Bana Jelačića kako najavljuje zamjenik gradonačelnika Ivan Bosančić. Gostujući na Vinkovačkoj televiziji, Bosančić je potvrdio kako će Grad Vinkovci reagirati ali nije htio reći ništa podrobnije o kakvoj će reakciji biti riječi već tek, kako će ona ići preko službenih tijela.

Na facebook profilu u svezi prošlonedjeljne utakmice Cibalije i Dinama oglasio se i saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar poručivši kako utakmice “ne smiju odlučivati korumpirani suci nego igrači”.

“Da HNS nije korumpiran isključio bi suca Damira Batinića doživotno sa sudačke dužnosti.Ova objava nije podrška za Cibaliu nego osuda nepravde u sportu, stao bi na stranu Dinama ili Hajduka da je njima učinjeno isto”, stoji u facebook objavi Ivana Pernara.