U kući mu pronašli automatsku pušku i streljivo

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemska izvijestila je kako je provedeno kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom iz Račinovaca zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela proizašlih iz narušenih obiteljskih odnosa što je kulminiralo 2. ožujka u dvorištu obiteljske kuće u Đurićima. Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, 3. ožujka izvršena je pretraga doma i drugih prostorija 54-godišnjaka. Pretragom je pronađena automatska puška i streljivo koje je 54-godišnjak nezakonito posjedovao, za što također slijedi kaznena prijava, dok je oružje i streljivo oduzeto. Danas, 4. ožujka, 54-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 47-godišnjakom i 37-godišnjakom iz Ostrova utvrđena je sumnja kako su motornom pilom posjekli i otuđili nekoliko stotina stabala bagrema na salašu u Jarmini na poljskom predjelu Vidraš, te time oštetili vlasnika, 58-godišnjaka iz Jarmine, za iznos od nekoliko tisuća kuna.

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je šest prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Vukovar) te pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-3, Pačetin, Županja).