Pokaznom vježbom u Vukovaru obilježen Dan policije

VUKOVAR, Povodom dana policije na središnjem vukovarskom trgu danas je održana pokazna vježba koju su izveli pripadnici Interventne postrojbe PU Vukovarsko-srijemske županije. Okupljeni građani, među kojima je bilo i dosta djece, imali su prilike vidjeti demonstracije samoobrane, privođenja… Pokazana je i pokazna vježba izvlačenja prijestupnika iz automobila. Organizirana je i mogućnost razgledanja policijske opreme i vozila koja policija koristi u svakodnevnom radu. Jedna od atrakcija bio je i policijski pas Astor, obučen za otkrivanje eksploziva, čija znanja su najviše interesirala mališane.

„Ovo je jedna od prilika da se građani upoznaju s svakodnevnim djelovanjem policije. Pokazali smo dio opreme i vozila koja koristimo ali ne možemo pokazati edukaciju i obrazovanje koja policajci stječu za potrebe svoga rada. Dobro je da ovo sve vide građani, a posebno mladi ljudi, kako bi vidjeli da je policija uvijek tu i spremna pomoći“, rekao je načelnik PU Miro Bradić.

Govoreći o brojkama kazao je kako tijekom tekuće godine policija, na području Vukovarsko-srijemske županije, bilježi smanjeni broj prometnih nesreća s smrtnim slučajevima kao i smanjeni broj kaznenih djela. Dodao je i da na istoku Hrvatske i dalje postoji veliki interes mladih za zaposlenje u policiji.

Obilježavanje Dana policije u Vukovarsko-srijemskoj županiji svake godine održava se u drugom gradu. U sklopu obilježavanja ove godine su položeni vijenci podno spomen obilježja ispred sjedišta PU i na memorijalnom groblju, a održana je i sveta misa. Tijekom agresije na Hrvatsku smrtno je stradao 91 policajac iz ove PU dok ih se 10 i danas vode kao nestali.

IVAN MATIĆ

Foto: Ivan Matić