Stožer traži ostavke i isprike predsjednika Srpskog narodnog vijeća i Saveza antifašista Hrvatske

VUKOVAR, Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, zatražio je na konferenciji za novinare ostavku i ispriku Milorada Pupovca i predsjednika Saveza antifašista Hrvatske. Rekao je kako ostavke traže jer su „organizirali sramotnu proslavu ovoga ljeta u Srbu u kojoj su grubo zloupotrijebili djecu, veličali fašistički pokolj nad Hrvatima i slavili osuđeni jugokomunizam“. Podsjetili su, iako dva mjeseca poslije, i kako su i Dječja pravobraniteljica i Ministarstvo znanosti i obrazovanja najoštrije osudili SNV i Savez, a da oni i dalje šute.

„Zahtijevamo trenutno ukidanje financiranja sramotne obljetnice u Srbu. Nedopustivo je da se proslava pokolja nad Hrvatima uopće održava, a kamoli financira novcem hrvatskih poreznih obveznika. Milorad Pupovac nakon ovoga sramotnoga čina treba odstupiti sa svih funkcija i povući se kako iz političkog tako i društvenoga i javnog života Hrvatske“, rekao je Josić.

Govoreći o svojim zahtjevima josić je rekao i kako je Narodno vijeće Srba protiv Pupovca podignulo 5 kaznenih prijava zbog financijskih malverzacija te zlouporabe položaja i ovlasti kao i da su informacije o kaznenim prijevara,a dostavljene svim relevantnim institucijama i medijima.

IVAN MATIĆ

Foto: Ivan Matić