Vukovarsko-srijemski HNS zadovoljan rezultatima svojih kandidata na izborima

VINKOVCI, Kandidatkinja Narodne koalicije na proteklim parlamentarnim izborima, HNS-ovka Mirna Krajina-Andričević ostvarila je sjajan preferencijalni rezultat u Vinkovcima, poručeno je s konferencije za novinare vukovarsko-srijemskog HNS-a.

„Zahvaljujem na ukazanom povjerenju svim građanima V. izborne jedinice posebice svojim Vinkovčanima koji su me prepoznali kao kvalitetnu kandidatkinju ispred HNS-a na listi Narodne koalicije i zaokružili broj 13 ispred moga imena, uvodno je Mirna Krajina- Andričević koja je preferencijalno osvojila povjerenje 1 709 građana. Ovakav ishod glasova dobar je zalog za lokalne izbore u svibnju iduće godine“ ocjenila je Mirna Krajina-Andričević.

Zadovoljan je bio i predsjednik županijskog HNS-a Nenad Bučko.

„Zbrojem preferencijalnih glasova naše kandidatkinje u Vukovarsko-srijemskoj županiji ostvaren je sjajan rezultat od 10,38% koliko je Mirna Krajina-Andričević  osvojila u odnosu na listu Narodne koalicije čime smo ostvarili zacrtane ciljeve. Zahvaljujem svim stranačkim kolegama koji su uložili ogroman trud u ovaj rezultat posebice podružnicama Vinkovci, Rokovci-Andrijaševci i Privlaka. Jasno je da tamo gdje postoji organizacija, dolazi i rezultat“, rekao je Bučko.

Podsjetio je kako je, preuzimanjem županijske organizacije, najavio stvaranje kvalitetnog tima što je u kombinaciji s kvalitetnim kandidatom i operativnom provedbom na terenu jedino jamstvo dobrog rezultata.

„Ovim najavljujem da je HNS spreman za lokalne izbore na kojima vjerujem da ćemo odigrati zapaženu ulogu. Uz prepoznatljive kandidate u lokalnim sredinama i politike HNS-a te stranačku bazu iz koje je evidentan rast organizacija, kao stranka političkog centra otvoreni smo za suradnju s potencijalnim partnerima koji programski razmišljaju slično nama“, dodao je Bučko.

Predsjednik Slavonsko-baranjskog regionalnog saveza HNS-a i član Predsjedništva stranke Stjepan Čuraj ustvrdio je kako u dva izborna ciklusa HNS suvereno potvrđuje “sjajne brojeve s evidentnim rastom potpore birača u Slavoniji i Baranji koja dostiže gotovo 5% izašlog biračkog tijela” koje je, rekao je, svoje preferencije istaknulo isključivo prema HNS-ovim kandidatima.

ĐURO KARALIĆ

Foto: HNS Vinkovci