Počast županije 4. bojnoj vukovarskoj 3. gardijske brigade

Foto: Ilustrativna fotografija

VINKOVCI, Na sjednici Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije odlučeno je kako će u povodu Dana županije, koji se proslavlja 11. studenoga na blagdan zaštitnika sv.Martina, Počast županije biti uručena 4. bojnoj vukovarskoj 3.gardijske brigade povodom obilježavanja 25. godina od osnutka te iznimnog doprinosa u stvaranju i obrani Hrvatske.

Nagradu za životno djelo primit će Stjepan Marić iz Starih Mikanovaca za izniman doprinos kulturnom razvoju te očuvanju tradicije i običaja županije te Anica Birač iz Vinkovaca za izniman doprinos promicanju prava djece, volonterski rad i humanitarno djelovanje.

Nagradom županije nagrađeni su Sandra Paović i Damir Martin iz Vukovara za doprinos i ostvarene rezultate u športu, tvrtka JET-SET iz Vrbanje za doprinos gospodarskom razvitku županije te Poljoprivredna zadruga Trs iz Iloka za doprinos razvitku poljoprivrede i zadrugarstva.

Povelju će pak primiti Zlatko Pavlović iz Vinkovaca za humanitarno djelovanje i doprinos očuvanju okoliša, Mirjana Pešec iz Vinkovaca za ostvarenja u području prosvjete, promicanje dječjih prava te njegovanje kulturne i povijesne baštine, Mladen Tomić iz Vinkovaca za doprinos i ostvarene rezultate u športu, Dario Puljiz iz Vinkovaca za doprinos gospodarskom razvitku županije, tvrtka BODAT iz Vinkovaca za doprinos gospodarskom razvitku županije, Tamburaški sastav DIKE iz Vinkovaca povodom obilježavanja 30 godina rada i doprinosa očuvanju tradicijske kulture i           glazbe te autori projekta Cvelferija- panonizam,pismo knjižvnosti i kulture Sanja Jukić, Ružica Pšihistal, Goran Rem i Ivan Trojan za izuzetna ostvarenja na području znanosti i kulture.

Nagrade će biti uručene 11. studenog na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom obilježavanja Dana Vukovarsko-srijemske županije, koja će ove godine biti održana u Vinkovcima.

Đuro Karalić

Foto: Vukovarsko-srijemska županija