Tomislav Panenić predstavio svoj izborni program

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Bivši ministar u Vladi RHTomislav Panenić danas je, na konferenciji za medije u Vinkovcima, predstavio izborni program svoje kandidature za Vukovarsko-srijemskog župana na nadolazećim lokalnim izborima. Poseban fond od 50 milijuna kuna namijenjenih poduzetnicima za otklanjanje štetnih posljedica pandemije koronavirusa, 20 milijuna kuna ulaganja u razvoj tržišta poljoprivrednih proizvoda, besplatni udžbenici za srednjoškolce, reforma županijske administracije, oživljavanje seoskih sredina, briga za dijasporu, unapređenje javnog prijevoza – to su samo neke od mjera izbornog programa nezavisne liste Tomislava Panenića.

„Program je pisan imajući na umu prije svega učinkovito rješavanje problema i potreba. Naše mjere su realne i provedive, neke zahtijevaju financijsku disciplinu, a neke samo puno angažmana i pažnje. Spremni smo poduzeti ih odmah nakon izbora jer naši građani i poduzetnici traže brz i odlučan korak prema izvlačenju županije s dna nerazvijenosti“, rekao je Panenić.

Izborni program je podijeljen na šest cjelina koje obuhvaćaju niz mjera za obnovu i razvoj gospodarstva, poljoprivrede, županijske uprave, zajednice, zdravstva i infrastrukture. Poseban fokus programa je na društvenom, gospodarskom i kulturnom oživljavanje gradskih i seoskih sredina s naglaskom na djecu i mlade te jačanje zdravstvene skrbi i skrbi za stare i nemoćne osobe.

”Naš program smo bazirali na modelu europske politike oporavka ruralnih područja. Ponudili smo ono što je moguće ostvariti iz vlastitih prihoda županije, nacionalnih i EU fondova, te ono što treba županiji, za razliku od drugih čiji jedini program su napadanje drugih kandidata bez vlastitih rješenja. Moj je program otvoren za sve koji žele doprinijeti napretku Vukovarsko – srijemske županije. Ne moramo biti među najnerazvijenijim regijama, niti ćemo prihvatiti sadašnje stanje kao dovoljno dobro. Gradimo socijalno pravednu i gospodarski uspješnu Vukovarsko-srijemsku županiju!“, zaključio je Panenić.