Najavljen 2. Vinkovački polumaraton koji će se održati 5. rujna

Foto: Fb Ivan Bosančić

VINKOVCI, Drugi Vinkovački polumaraton održat će se 5. rujna u 18 sati, najavljeno je na konferenciji za novinare Sportske udruge građana Funkcionalni kružni trening Vinkovci (FCT Vinkovci) kojoj je nazočan bio i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je podržao cijeli projekt.

“Prošle godine imali smo 460 prijavljenih natjecatelja, a nekih 440 je istrčalo ili polumaraton ili utrku građana na 5 kilometara. Kako je prošle godine sudjelovalo dosta djece, sada smo pripremili tri utrke te je prva utrka upravo dječja utrka na 800 metara. Zatim je tu polumaraton u okviru kojega će biti organizirana i štafetna utrka odnosno tri natjecatelja će trčati po 7 kilometara, a što će se bodovati kao grupni rezultat. Kao treća tu je, naravno, utrka građana na 5 kilometara za sve one koji se ne bave profesionalno trčanjem nego su rekreativci”, naveo je predsjednik Udruge FCT Vinkovci, Hrvoje Klarić.

Prijave na web portalu Štoperica.hr otvorene su do 15. kolovoza.

“Nadam se da će nam epidemiološka situacija omogućiti da održimo Vinkovački maraton, da će sve biti u redu i da ćemo uspjeti napraviti jednu stvarno lijepu priču za Vinkovce. Pozivam sve da nam se pridruže jer nije važno pobijediti, važno je sudjelovati, to sam i ja dokazao prošle godine”, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić.