Za Martinje policija zatekla 19 vozača s prisutnošću alkohola, jedan udario i u policijsko vozilo

Foto Ivan Matić

VINKOVCI, PU izvijestila je o provedenim pojačanim aktivnostima policije o prisutnosti alkohola u organizmu kod vozača u danima Martinja. Prema informacijama iz PU zatečeno je 19 vozača motornih vozila sa prisutnošću alkohola u organizmu od 434 vozača koja su podvrgnuta nadzoru alkohola u organizmu. Vozači starosti do 24 godine (mladi vozači) zastupljeni su u 10 prekršaja nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu i to:

– do 0,5 promila tri mlada vozača,

– od 0,5 do 1,00 promila šest mladih vozača,

– od 1,00 do 1,50 promila jedan mladi vozač.

Za izdvojiti je događaj prometne nesreće na području Policijske postaje Vrbanja, u kojoj je vozač osobnog automobila sa prisutnošću alkohola u organizmu od 2,07 g/kg udario u službeno vozilo policije.

Policija je izvjestila i o događaju iz Vinkovaca kada je nepoznati počinitelj, tijekom noći 11./12. Studenog, po pročelju obiteljske kuće 68-godišnjaka u ulici Hrvatskih kraljeva izlio masnu tekućinu tamne boje. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Novac i nakit otuđeni su iz obiteljske kuće u Vođincima, u Vinkovačkoj ulici. Provala se dogodila u noći 11./12. studenog. Vlasniku, 37-godišnjaku iz Vođinaca, pričinjena je materijalna šteta u iznosu više tisuća kuna.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata  zabilježeno je devet prometnih nesreća, od čega osam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-2, Tovarnik-2, Vrbanja, Cerna, Mohovo, Županja), i jedna prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene (Todinci).