Biljana Borzan održala tribinu na temu “Jesmo li ravnopravni u Europskoj uniji?”

Foto: SDP Vinkovci

VINKOVCI, U organizacija Gradske organizacije SDP-a Vinkovci zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan održala je u petak navečer u Gradskoj vijećnici u Vinkovcima javnu tribinu „Jesmo li ravnopravni u Europskoj uniji?“ U izlaganju je navela više primjera u kojima su građani Hrvatske tretirani kao građani drugog reda Europske unije, izvjestili su iz vinkovačkog SDP-a.

Još uvijek nailazimo na situacije gdje se vidi da nismo svi ravnopravni i nismo svi jednaki. Tako mi u Hrvatskoj dobivamo proizvode slabije kvalitete, kada kupujemo preko interneta često se događa da nam kažu ne isporučujemo u Hrvatsku i slično. Dakle, bilo je jako puno stvari gdje smo uočavali razlike, međutim, malo po malo to sve rješavamo i nadam se kako ćemo u dogledno vrijeme moći reći da smo zaista ravnopravni sa “starim” državama EU”, istaknula je Biljana Borzan.

Među njezinim kolegama parlamentarcima koji su u onom “ravnopravnijem” položaju, kazala je, većina kaže kako ne zna da se tako nešto događa, a dio uopće ne priznaje da je tako nešto moguće.

“Međutim, kada ih suočite s činjenicama onda kažu: da, to bi trebalo mijenjati. Tako da ih moramo doslovce “lomiti” jednog po jednog da shvate da problem postoji i da nam moraju pomoći da to riješimo”, kazala ja Borzan ističući kako Hrvatska ovaj problem ne bi uopće mogla ni početi rješavati da nije u EU.

Hrvatska to sada može, zajedno s drugim članicama EU u sličnoj situaciji, dok one zemlje koje nisu u EU to ne mogu riješiti, napomenula je.