Zamjenik župana Srđan Jeremić na sastanku s Jordan Pendera

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VUKOVAR, Zamjenik župana Vukovarsko – srijemske županije iz reda srpske nacionalne manjine Srđan Jeremić održao je radni sastanak s službenicom u političkom odjelu Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu Jordan Penderom koja je zadužena za praćenje ljudskih i manjinskih prava te migracije.

Govoreći o održanom sastanku Jeremić je rekao kako su razgovarali o stanju i položaju pripadnika srpske zajednice na području Vukovarsko-srijemske županije kao i o stanju ljudskih i manjinskih prava u Republici Hrvatskoj. 

“U Vukovarsko – srijemskoj županiji postoje dobri i korektni međunacionalni i međuljudski odnosi. Unazad nekoliko godina napravljeni su određeni pomaci u ostvarivanju zakonom propisanih prava pripadnika nacionalnih manjina i to je nešto što treba istaknuti i pohvaliti”, rekao je Jeremić.

Dodao je kako je važno održati  dosadašnje odnose u suradnji temeljene na međusobnom poštovanju te nastaviti omogućavati pripadnicima nacionalnih manjina da budu ravnopravni članovi društva, poštujući njihovu različitost koju treba promatrati kao bogatstvo jedne multikulturalne i multietničke sredine.