Besplatna školska prehrana za učenike osnovnih škola iz Vinkovaca, Otoka, Nijemaca i Privlake

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Gradu Vinkovcima odobren je projekt „Vrijeme užine II.” u sklopu projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017. – 2018.)“ kojim se  osigurava dodjela školskog obroka djeci iz socijalno ugroženih obitelji tijekom boravka u osnovnoj školi, a u svrhu suzbijanja siromaštva i socijalne isključenosti.

Projektom će se osigurati 74.131 obrok u školskoj godini 2017./2018. za 479 korisnika projekta, navode iz Grada Vinkovaca dodajući kako je projekt financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), a provodit će se u vinkovačkim osnovnim školama Antuna Gustava Matoša,Bartola Kašića, Josipa Kozarca, Ivana Gorana Kovačića, Vladimira Nazora, Ivana Mažuranića i Nikole Tesle, te osnovnim školama Josipa Lovretića iz Otoka, Ivana Kozaraca iz Nijemaca i Stjepana Antolovića iz Privlake.

Projekt „Vrijeme užine II.“ nastavak je istoimenog projekta koji se uspješno provodio u prethodnoj školskoj godini.

“Grad Vinkovci je još jednom pokazao svoju socijalnu osjetljivost te se priključio promicanju suzbijanja siromaštva i socijalne isključenosti uz poštivanje načela dostojanstvenog postupanja, antidiskriminacije, jednakosti spolova i jednakih mogućnosti građana Vinkovaca i okolnih mjesta čije su osnovne škole partneri u ovom projektu”, poručuju iz vinkovačke gradske uprave.