Najbolja sportašica županije Doris Lukić, sportaš Branimir Lovren, a ekipno Judo klub Vinkovci i RK Spačva

Foto: Janoš Kery/HRV

ŽUPANJA, U organizaciji Županijskog saveza športova Vukovarsko-srijemske županije i Vinkovačke televizije u Županji su dodijeljene nagrade najboljim sportašima i sportskim kolektivima Vukovarsko-srijemske županije za 2017. godinu.

Najboljom sportašicom proglašena je Doris Lukić, članica vinkovačkog Taekwondo kluba Sajnami, a sportašom Branimir Lovren iz vukovarskog Boksačkog kluba Borovo. Posebnu plaketu za ostvarena postignuća dobio je Mato Brandt iz Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar.

Najbolja ženska ekipa su Judo kluba Vinkovci, dok su rukometaši vinkovačkog premijerligaša Rukometnog kluba Spačva primili nagradu za najbolju mušku momčad Vukovarsko-srijemske županije. Plakete za ostvarena dostignuća u prošloj godini dobili su Gimnastički klub Vukovar, Klub dizača utega Vukovar, Powerlifting klub Vukovar i Moto klub Docdyno Vinkovci.

Za najbolju perspektivnu sportašicu, do 18 godina, proglašena je Magdalena Đekić, iz Atletskog kluba Cibalia, a za najboljeg perspektivnog sportaša Petar Kovač iz Šahovskog kluba Sladorana Županja. U ovog kategoriji dodijeljene su i dvije plakete za dostignuća u području streljaštva i biciklizma: Marku Tokiću iz Streljačkog kluba Nosteria Nuštar i Zvonimiru Zadri iz vinkovačkog Biciklističkog kluba Sokol.

Stanko Piljak iz Streljačkog kluba osoba s invaliditetom Kristinka Matečić, proglašen je najboljim sportašom s invaliditetom.

Dodijeljeno je i posebno priznanje Športsko–ribolovnom društvu Sava Županja za 70 godina djelovanja i vrhunska postignuća te Stjepanu Bogutovcu za dugogodišnji doprinos razvoju sporta u Vukovarsko-srijemskoj županiji.