Završena šetnica od Doma tehnike do Općine Borovo

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, U vukovarskoj četvrti Borovo naselje završena je izgradnja nove šetnice uz Dunav koja se proteže od Doma tehnike do Općine Borovo. Novoizgrađenu šetnicu sa suradnicima je obišao gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, istaknuvši kako će na šetnici dugačkoj gotovo kilometar zasigurno uživati mnoge generacije Vukovaraca, ali i brojni njegovi posjetitelji.

„Na inicijativu stanovnika gradske četvrti Borova naselja izgrađena je moderno i urbano opremljena šetnica s kompletnim hortikulturnim uređenjem duž cijele trase“, rekao je Penava.

Dodao je kako se po rješavanju imovinsko pravnih odnosa, odnosno dobivanju suglasnosti Republike Hrvatske u čijem vlasništvu je granično zemljište, očekuje i postavljanje javne rasvjete.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac pojasnio je kako s novom šetnicom u Borovu naselju, grad Vukovar broji ukupno 4600 metara šetnice uz rijeke Dunav i Vuku, od čega je 3400 metara šetnice uz Dunav.

„U tijeku je i izgradnja dodatnih 600 metara šetnice uz Vuku, projekt čije okončanje se očekuje u skorije vrijeme“, najavio je Sušac.

Šetnica dugačka gotovo kilometar u sklopu koje se nalazi šest kružnih odmorišta, u potpunosti je opremljena urbanom komunalnom opremom, klupama za odmor i opuštanje te je hortikulturno uređena. Podsjetimo, prethodno je izgrađen i nogostup u Ulici Jana Bate koji građanima sada olakšava pristup šetnici.

Okončanjem ovog projekta, stanovnici gradske četvrti Borovo naselje, ali i svi Vukovarci te njegovi posjetitelji mogu uživati na potpuno novouređenom, atraktivnom sadržaju uz Dunav. Vrijednost izvedenih radova, uz sufinanciranje Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, iznosi preko 1,4 milijuna kuna.