9,5 milijuna kuna za poboljšanje uvjeta primarne zdravstvene zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U Vinkovcima je u ponedjeljak potpisan ugovor o sufinanciranju projekta za poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji u iznosu od 9,5 milijuna kuna, od čega je ukupno 8,1 milijuna kuna bespovratnih sredstava financiranih iz fondova Europske unije.

Ugovor su potpisali ministrica regionalnoga razvoja Gabrijela Žalac, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.

“Riječ je o projektima koji će se realizirati u Domovima zdravlja Vinkovci, Vukovar i Županja s ciljem ulaganja u infrastrukturu i opremanje medicinskom opremom kako bi se proširile sadašnje i razvile nove usluga za ukupno 183.000 korisnika koji gravitiraju tim domovima zdravlja, a koje do sada nisu bile dostupne, istaknula je ministrica Gabrijela Žalac.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo što će se, predviđenm ulaganjima u domove zdravlja u Vinkovcima, Vukovaru i Županji bitno podići razina primarne zdravstvene zaštite koja se pruža u tim ustanovama.

Po riječima ravnatelja Doma zdravlja Vinkovci Petra Kulića, ta zdravstvena ustanova dobila je 2,5 milijuna kuna koje će utrošiti u izgradnju lifta u zgradi Doma zdravlja te nabavku nove medicinske opreme. Dom zdravlja Županja, dobivenih 489.000 kuna uložit će u nabavku opreme za ordinacije dentalne i obiteljske medicine na područjima udaljenijim od Županje, kazala je ravnateljica Luca Lešića. Dom zdravlja Vukovar, koji je dobio 3,5 milijuna kuna, novac će utrošiti za nabavku opreme u obiteljskoj i dentalnoj medicini te ginekologiji u područjima izvan Vukovara, a dio sredstava uložit će i u obnovu stare zgrade Doma zdravlja Vukovar na Sajmištu, naveo je ravnatelj Ante Lohinski.