Vinkovci: Potpisani ugovori u iznosu 45 milijun kuna za projekte na područjima koja u razvoju zaostaju za nacionalnim prosjekom

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u ponedjeljak je u Vinkovcima potpisalo ugovore o sufinanciranju 134 projekta u vrijednosti 45 milijuna kuna na područjima u RH koja u razvoju zaostaju za nacionalnim prosjekom, a nisu stekla status potpomognutih područja.

“Ove smo godine osigurali za razvojne projekte jedinica lokalne i područje samouprave, kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške regionalnom razvoju, znatno više sredstava nego prošle godine – ukupno 117,7 milijuna kuna”, izjavila je tomprigodnom ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

Istaknula je kako je riječ je o programima koji nude riješenja za projekte male društvene, komunalne i socijalne infrastruktre bitne za lokalnu zajednicu.

“Bila su do sada samo obećanja, a sada se obećanja i ostvaruju. Vrlo smo zadovoljni jer su ulaganja značajnija nego prije”, ocjenio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Po riječima vinkovačkog gradonačelnika Mladena Kralića, grad Vinkovci dobio je milijun kuna koji će se uložiti u obnovu stare kuglane u središtu Vinkovaca.

“Riječ je o objektu koji će se obnovom staviti u funkciji razvoja socijalne kohezije i podizanja kvalitete života u Vinkovcima kroz stvaranje pretpostavki za razvoj novih socijalnih usluga za osobe s invaliditetom odnosno otvorenje Buba bara vinkovačke Udruge za osobe s invaliditetom Bubamara, u kojem bi se zaposlio šest osoba s invaliditetom”, pojasnio je Karlić.

Ugovore s ministarstvom, pored Vukovarsko-srijemske županije i grada Vinkovaca, potpisali su u Vinkovcima i predstavnici brojnih drugih hrvatskih županija, gradova i općina.