Županijski vijećnik Duško Simić prešao u redove HNS-a

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U redove vukovarsko-srijemskog HNS-a prešao je dosadašnji nezavisni županijski vijećnik u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije Duško Simić, pravni stručnjak kojega je na konferenciji za novinare predstavio predsjednik HNS-a Vukovarsko-srijemske županije Nenad Bučko. Uručivši mu stranačku iskaznicu i Statut HNS-a “kao glavno sredstvo za rad”, Bučko je kazao kako novopridošli Duško Simić predstavlja istinsko pojačanje za HNS.

 

‘Kada sam prihvatio voditi Županijsku organizaciju, želja mi je bila okružiti se stručnim ljudima s izvjesnim znanjima i kompetencijama. Duško je jedan od njih. Pristupanjem u HNS-ovu obitelj siguran sam da stranka dobiva vrhunskog pravnog stručnjaka, a Duško stranku čije će poluge koristiti za realizaciju kvalitetnih prijedloga kao što je ovaj danas’, naglasio je Bučko.

 

Zahvalivši na povjerenju, Duško Simić je predstavio prijedlog sufinanciranja prijevoza vukovarsko-srijemskih studenata koji je upućen u proceduru Županijske skupštine.

 

‘Našim bi setom prijedloga pravo na financiranje linijskim prijevozom ostvarili svi redovni studenti s područja županije prema kriterijima koje smo također razradili, a tiču se mjesta studiranja u Hrvatskoj i inozemstvu. Da bismo cijeli postupak ubrzali i olakšali stručnim županijskim službama, priložili smo i prijedlog Pravilnika s razrađenim kriterijima, Javni poziv studentima kao i obrazac prijave. Imamo u potpunosti pripremljenu dokumentaciju i vjerujemo da će ovakav konstruktivan prijedlog naići na potporu svih županijskih vijećnika’, pojasnio je.

 

 

‘Pozivam sve svoje kolege iz HDZ-a, SDP-a, NL Tomislav Panenića odnosno MOST-a, HSS-a, HSU-a, HSP-a AS i Živog zida da podrže ovakav konkretan prijedlog mjera. Svima su nam puna usta mladih, obrazovanja, iseljavanja, demografije. Uvjeren sam da su ovo prave i konkretne demografske mjere kako bi mladi imali perspektivu i budućnost u našoj županiji. Ovo nije pitanje ni lijevih ni desnih, ovo je pitanje, idemo li naprijed, ili stojimo, ili nazadujemo. Vjerujem u potrebnu većinu i da će naš prijedlog biti uvršten u proračun za sljedeću godinu’, zaključio je županijski predsjednik i vijećnik Županijske skupštine Nenad Bučko.