Nove internet prijevare

Foto>: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vukovarsko-srijemskoj policiji su jučer, 15. ožujka, prijavljene dvije prijevare prilikom kupovine i prodaje putem interneta.

29-godišnjak s područja Općine Ilok podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja koji mu nije dostavio optički ciljnik za pušku, za koji je 5. ožujka internet bankarstvom uplatio iznos od 1.300 eura.

Prevaren je i 19-godišnjak s područja Općine Bošnjaci koji je poznaniku ustupio podatke svoje bankovne kartice kako bi dobio uplatu novca za prodaju auto radija koju je dogovorio preko društvene mreže. Počinitelj je putem društvene mreže poznaniku poslao obrazac za slanje paketa preko dostavne službe u koji je potom unio podatke s bankovne kartice 19-godišnjaka, nakon čega mu je s bankovnog računa isplaćeno 1.000 eura.

„Policija provodi kriminalistička istraživanja u cilju otkrivanja počinitelja protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznene prijave za kazneno djelo Prijevara“, navode iz PU.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Županja, Tovarnik).