Odvjetnik: Župan Dekanić u četvrtak će biti ispitan, a tada će se znati i hoće li Uskok tražiti određivanje istražnog zatvora

Foto: Ivan Matić

Župan Damir Dekanić koji je jutros uhićen zajedno s još nekoliko osoba, i dalje stoji kod svojeg prvog iskaza koji je dao neposredno nakon sporne prometne nesreće, da nije upravljao osobnim automobilom u vrijeme nesreće, o čemu bi iskaz trebao dati u četvrtak, izjavio je Dekanićev odvjetnik, Davor Ćavar.

Kazao je i kako je Dekanić trenutno zadržan dok će Uskok sutra odlučiti hoće li predati prijedlog za određivanje istražnog zatvora ili će biti pušten na slobodu.

O cijelom slučaju krajnju odluku mora donijeti istražni sudac Županijskog suda u Osijeku koji će odlučivati hoće li se osumnjičenima odrediti istražni pritvor kao i hoće li se istraga nastaviti i dalje.

Za prikrivanja prometne nesreće, koja se dogodila u Cerni pred blagdan Uskrsa prošle godine, Uskok sumnjiči župana Dekanića, njegovog rođaka Krešimira Bičanića koji je navodno vozio automobil, a što se navodi i u policijskom zapisniku te navodno i vlasnicu kuće u čiju se ogradu automobil zabio jer nije prijavila nesreću te troje policijskih službenika.