Banožić: Članske obveze župana Damira Dekanića u HDZ-u stavljene u mirovanje

Foto: Ilustrativna fotografija

Predsjednik Županijskog odbora vukovarsko-srijemskog HDZ-a, ministar obrane Mario Banožić potvrdio je da je časni sud stranke odlučio članske obveze župana Damira Dekanića “staviti u mirovanje”, a u tom će statusu ostati dok se ne završi postupak s pravosudnim tijelima.

Na Dekaniću je da donese odluku hoće li dati ostavku na mjesto župana, dodao je Banožić i napomenuvši kako u ovom trenutku ne postoji tijelo koje župana Dekanića može natjerati na ostavku.

Banožić je prozvao i Domovinski pokret posebice predsjednika vukovarsko-srijemskog ogranka Josipa Dabru i vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu.

„Očekujem da njih dvojica jednako tako pozovu DORH da kaže što se to događa s izvješćem u njihovoj stranci, na koji način dolaze do svojih diploma, na koji način funkcioniraju kada ostanu bez vozačke dozvole i na koji način kupuju zemljište na članove svoje obitelji“, rekao je Banožić.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić jutros je uhićen zajedno s još nekoliko osoba među kojima i troje policijskih službenika, je zbog sumnje da je u alkoholiziranom stanju pred Uskrs prošle godine upravljao službenim vozilom i skrivio prometnu nesreću u Cerni. Dekanić je tvrdio da je automobil vozio njegov rođak, dok su svjedoci, koji su se u međuvremenu pojavili, tvrdili da je vozač bio sam župan.