Iduće godine vinkovački obrtnici sudjelovati će na sajmu u Munchenu

Foto: Grad Vinkovci

MUNCHEN, U Munchenu je proteklog vikenda održan najveći europski sajam obrtništva koji je poznat kao događaj koji okuplja nekoliko tisuća izlagača iz cijele Europe koji su na jednom mjestu imali priliku predstaviti svoja najnovija dostignuća i primjene u obrtništvu. Sajam je prijašnjih godina bio pod brojnim ograničenjima uslijed korona krize koja je najviše zahvatila upravo obrtnike, no, ove godine je situacija bolja i u Munchen su se zaputili brojni europski obrtnici. Na inicijativu Udruženja obrtnika Vinkovci, a uz financijsku potporu Grada Vinkovaca, sajam je posjetilo i 48 vinkovačkih poduzetnika koji su u dva dana imali priliku posvjedočiti najnovijim dostignućima, rješenjima i alatima u područjima obrtništva, građevine, građevinskog dizajna i uređenja doma, kao i prehrane i zdravog života te uređenja vrta.

„Ono što je najvažnije je da su naši obrtnici i mali poduzetnici na jednom mjestu imali prigodu usvojiti nove trendove, kao i primjere dobre prakse kojima u konačnici mogu unaprijediti svoje poslovanje“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić.

On je zajedno s vinkovačkim obrtnicima posjetio ovogodišnji sajam u Munchenu gdje se, kako je rekao, kroz sudjelovanje na sajmu i promatrajući obrtnike iz drugih zemalja i njihove izložene proizvode ukazala prilika da se za iduću godinu osmisli i aktivan nastup vinkovačkih obrtnika.

„Siguran sam kako bi naši mali poduzetnici i obrtnici imali puno toga za pokazati te kako bi bili vrlo konkurentni stranim izlagačima koji već godinama iz cijele Europe dolaze na ovaj sajam. Naročito kada se radi o specifičnim domaćim prehrambenim proizvodima po čijoj smo kvaliteti i posebnosti nadaleko poznati“,  poručio je Romić.