Gradonačelnik Bosančić obišao radove na energetskoj obnovi dječjeg vrtića Stribor

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić obišao je u petak radove na energetskoj obnovi dječjeg vrtića Stribor koji je jedan od tri objekta Dječjeg vrtića Vinkovci na kojem trenutačno traju radovi energetske obnove, vrijedni ukupno pet milijuna kuna, a koji se gotovo u cijelosti financiraju iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

“Ovakav se projekt dugo nije vidio u Vinkovcima. Obnavljamo tri vrtića odjednom pomoću investicije vrijedne gotovo pet milijuna kuna, a u planu nam je da eneregetskom obnovom obuhvatimo i preostale objekte Dječjeg vrtića Vinkovci. Cilja nam je smanjenje godišnje emisije CO2 i potrošnje energije za grijanje na godišnjoj razini oko 60% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje prije provedbe navedenih mjera i korištenja obnovljivih izvora energije”, kazao je Bosančić.

Po riječima ravnateljice Dječjeg vrtića Vinkovci Suzane Zidar, tu predškolsku ustanovu u čijem se sastavu nalazi ukupno sedam vrtićkih objekata pohađa 427 djece što je najveći broj djece od Domovinskog rata.

“U Dječjem vrtiću Srtribor je smješteno oko 137 djece i djeca se prema dnevnoj potrebi premještaju iz prostorije u prostoriju, a odgojiteljice provode različite aktivnosti na otvorenom poput eko programa”, kazala je ravnateljica Zidar zahvalivši roditeljima djece koja pohađaju vrtiće uz obnovi na strpljenju.

Po njezinim riječima, radovi bi trebali biti gotovi do kraja godine.