Policija izvijestila o krađama tijekom proteklih dana

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom iz Osječko-baranjske županije zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela „Prijevara“ i jednog kaznenog djela „Krađa“. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 3. lipnja u Vinkovcima 90-godišnjakinji dovezao i isporučio drva za ogrjev i od nje to naplatio ali je iskoristio njenu nepažnju te joj iz njene kuće otuđio nekoliko stotina kuna.

Nadalje, 22. lipnja je prevario 64-godišnjaka iz Antina jer je tijekom kupnje priključnog vozilo iskoristio lakovjernost žrtve tako da je umjesto dao novac za kupovinu priključnog vozila, od oštećenika prijevarno uzeo nekoliko tisuća kuna. Također, 5. kolovoza je prevario 62-godišnjakinju iz Marinaca koju je doveo u zabludu tako da joj je dovezao drva za ogrjev koja je naručila od njega, a nakon što je oštećena platila dogovoreni iznos nije isporučio drva nego se samo udaljio te ju oštetio za nekoliko tisuća kuna. Protiv 28-godišnjaka će Policijska uprava vukovarsko-srijemske dostaviti kaznenu prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su jučer, 02. studenog zaprimili dojavu da je nepoznati počinitelj u Bršadinu otuđio metalni ormarić i sredstva za vezu koja su se nalazila u njemu a koji se nalazio postavljen uz prugu Vinkovci-Vukovar, čime je tvrtka za upravljanje, održavanje i izgradnju željezničke infrastrukture oštećena za iznos od više desetaka tisuća kuna.

Policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijala šteta kao jedina posljedica ( Ilok-2, Vinkovci i Županja).

AUTOR: PU Vukovarsko – srijemska