VVK kreće u nove investicije: Potpisani ugovori za vodoopskrbu vrijedni 7,3 milijuna kuna

Foto: VVK

VINKOVCI, Sukladno natječaju za operaciju 7.2.1. „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda“, čiji su korisnici javni isporučitelji vodnih usluga javne vodoopskrbe ili javne odvodnje, Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji d.o.o. (VVK) odobrena su dva projekta ukupne vrijednosti 7,3 milijuna kuna koja će se koristiti kroz mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, izvjestili su iz VVK.

Na nivou Hrvatske, odobreno je ukupno 74 projekata u vrijednosti od 300 milijuna kuna, a potpora iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova. Projekte će provoditi Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. u suradnji sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Jedan od odobrena dva projekta nalazi se na području Općine Vođinci i Općine Stari Mikanovci a odobreno je ulaganje u sustav vodoopskrbe kroz rekonstrukciju postojećih cjevovoda u dužini od 6,8km. Osim rekonstrukcije dijela vodoopskrbnog sustava, na predmetnoj trasi obaviti će se i rekonstrukcija 500 postojećih kućnih priključaka. Vrijednost ove investicije je 5,2 milijuna kuna.

Drugi projekt obuhvaća Općinu Markušicu, mjesto Karadžićevo, gdje će se provodit izgradanja vodoopskrbnog sustava u cijelom mjestu. Dužina buduće izgrađene mreže iznosi 4,4 km a procijenjena vrijednost investicije je 2,1 milijun kuna.

Nakon potpisivanja ugovora Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. kreće u realizaciju ova dva projekta. Slijedi raspisivanje javne nabave te odabir izvođača radova. Planirani završetak izvođenja radova je u 2018. godini.