Uspjeh ministrice Divjak: Izmjenama zakona omogućena obnova škole Nikole Andrića

Foto: hns.hr

Hrvatski sabor je danas, na posljednjoj sjednici uoči ljetne stanke, izglasao izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju čime je u proračunu Ministarstva obrazovanja osigurano 15 milijuna kuna za obnovu vukovarske Osnovne škole Nikole Andrića.

Na prijedlog ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, spomenute zakonske izmjene osiguravaju rekonstrukciju prostora koja će jamčiti sigurnost života i zdravlja za 226 učenika, izvjestili su tim povodom iz vukovarsko-srijemskog HNS-a.

“Petak 13., 2018. godine ostat će zabilježen kao dan kada je i formalno omogućeno potpisivanje svih potrebnih predugovora kojima će Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar dati zeleno svijetlo za početak javne nabave, preduvjeta početka prvih radova na obnovi škole”, navode iz HNS-a.

Ako sve bude teklo prema planiranom, prve zahvate na školskom objektu možemo očekivati krajem ove godine, optimističan je prvi čovjek vukovarsko-srijemskog HNS-a Nenad Bučko koji je od početka uključen u rješavanje problema vukovarske škole.

“Škola za život hrvatski je sveobuhvatni obrazovni imperativ kojim ovom društvu dajemo šansu ozbiljnog civilizacijskog iskoraka. Vukovarska Osnovna škola Nikole Andrića primjer je dobre prakse suradnje države i lokalne zajednice. Stoga smo uvjereni da će obrazovna reforma koju je pokrenula Hrvatska narodna stranka s nestranačkom ministricom Blaženkom Divjak postati dugoročni nacionalni politički konsenzus koji će našoj djeci i mladima osigurati ostanak i sigurnu budućnost u Lijepoj našoj”, poručuju vukovarsko-srijemski HNS-ovci.