Tijekom vikenda 13 vozača zatečeno u prometu pod utjecajem alkohola, “pobjednik” imao 2,17 promila

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske navode kako je u dane vikenda, konkretno 08./09. kolovoza 2020 (u noćnim i jutarnjim satima), provedena koordinirana akcija nadzora alkoholiziranosti vozača u suradnji s PU osječko-baranjskom.

U akciji je zatečeno 13 vozača s nedozvoljenom prisutnošću alkohola u organizmu vozača (najveća izmjerena koncentracija je 2,17 g/kg kod 36-godišnjeg vozača osobnog vozila, koji je zatečen u Osječkoj ulici u Starim Mikanovcima, u subotu, 9. kolovoza, oko 00,50 sati. Za trajanja akcije, sedam je vozača osobnog vozila smješteno u službene prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te jedan vozač bicikla.

„S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojas te nepropisne uporabe mobitela“, navode iz PU.