Sve bolji rezultati učenika Glazbene škole Vukovar

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Učenici Glazbene škole pri Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića zajedno sa svojim mentorima nastavljaju nizati izvrsne uspjehe te su tim povodom posjetili gradsku upravu gdje su se susreli s gradonačelnikom Ivanom penavom i njegovom zamjenicom Ivanom Mujkić.

Učenici ove škole su u školskoj 2018./2019. godini na održanim natjecanjima osvojili su 16 prvih, 26 drugih i 8 trećih nagrada. Discipline u kojima su učenici ostvarili zapažene uspjehe u protekloj školskoj godini na raznim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima su tambura, klavir, suvremeni ples, flauta te harmonika.

Lidija Miletić, ravnateljica Osnovne škole Dragutina Tadijanovića pri kojoj djeluje i Glazbena škola, rekla je kako je Glazbena škola dio Osnovne škole još od 1998. godine, a do 2007. godine brojala je 50 učenika i 3 učitelja.

„Od 2007. godine kreće intenzivniji rast učenika i profesora, pa sada Glazbena škola broji gotovo 210 učenika i 22 profesora. Našu školu želimo proširiti i na krajnji istok Hrvatske, pa tako za otvaranje glazbene škole imamo zainteresiranih 50-ak učenika iz Iloka, a na taj način želimo podići kvalitetu njihova života. Zadovoljni smo brojem djece koja pohađaju našu školu, a svi koje glazba dotakne u životu mogu ostvariti dodatnu vrijednost i na taj način obogatiti svoj život“, rekla je Miletić.

Najavila je kako će u budućnosti postojati i glazbene radionice u dječjim vrtićima kako bi se djecu zainteresiralo za ritam i glazbu u svim vrstama.

„Glazbena škola uistinu godinama postiže zapažene rezultate, a sasvim je jasno da je riječ o zaista talentiranim mladim ljudima koji dio svog vremena posvećujući i ulagajući u sebe, a kroz to ulažu i u naš grad obzirom da se njima možemo ponositi kada god nastupaju i izvan našeg grada. Grad Vukovar trudi se podržati sve njihove projekte u skladu sa svojim mogućnostima”, rekla je Mujkić.