Projekt VICTour donosi holograme Ružičke, Kozarca, Nikole Iločkog….

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, „VICTour – Virual and cultural tourism“ naziv je turističkog projekta kojega provode Vukovarsko-srijemska županija i Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s partnerima iz Vojvodine. Radi se o projektu ukupne vrijednosti od preko 920.000 eura od čega EU sufinancira troškove u iznosu od 85 post. U okviru projekta, koji je započeo 17. lipnja i traje 28 mjeseci, biti će provedeno niz turističkih aktivnosti, organizirana studijska putovanja, edukacije turističkih vodiča ali i nabavljena razna moderna IT oprema. Direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak istaknula je kako će u okviru ovoga projekta, koji je zapravo nastavak ranijeg projekta „Zavičajnici“, napraviti holograme nekih poznatih osoba koje su rođene ili su u nekom dijelu svoga života živjele na prostoru Vukovarsko-srijemske županije.

„Radi se o osobama poput  Lavoslava Ružičke, Ivana Kozarca, Nikole Iločkog i Svetog Ivana Kapistrana. Kroz suvremene tehnologije, odnosno, putem holograma turistima će biti prikazano kako su te osobe nekada živjele. Vjerujem u veliki interes turista za ovaj turistički projekt“, pojasnila je Bušić Srpak.

Uz nositelje projekta iz Hrvatske partneri u projektu iz Srbije su Turistička organizacija Vojvodine, Univerzitet u Novom Sadu, Ekonomski fakultet u Subotici i Fond „Evropski poslovi „ Autonomne Pokrajine Vojvodine.