Predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar kandidat za zamjenika gradonačelnika Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na dan kada vukovarski SDSS obilježava 24 godine postojanja predsjednik ove gradske podružnice Srđan Kolar predstavio je svoju kandidaturu za zamjenika gradonačelnika Vukovara iz reda srpske nacionalne manjine.

„Naš cilj je grad poštuje i voli, a ne grad mržnje i netrpeljivosti. Grad u koji dolaze, a ne odlaze stanovnici. Grad koji ide u smjeru budućnosti, a ne da živi u prošlosti“, rekao je Kolar.

Najavio je kako će voditi afirmativnu kampanju, odnosno kampanju dijaloga, međusobnog uvažavanja i poštovanja u kojoj će zastupati interese građana srpske nacionalne manjine ali i sve ostale građane Vukovara. Prema riječima Kolara on će svoj rad bazirati na razvijanju boljih odnosa dva naroda, dijalog i međusobno uvažavanje dodajući kako se puno toga može napraviti na taj način i bez međusobnog prepucavanja preko medija. Kazao je i kako određene političke elite mlade u Vukovaru koriste za svoja potkosurivanja te da će jedan od ključnih dijelova njegovoga rada biti popravljanje odnosa među mladima. U sklopu toga predložiti će osnivanje Centra za mlade gdje će se oni međusobno okupljati, upoznavati i družiti.    

Dio rada odnosi se i na socijalni program, odnosno pomoć građanima u potrebi koji žive teško.

„Ako se ima novaca za spomenike vrijedne 400-500 tisuća kuna onda mora imati i za naše sugrađane u potrebi“, istakao je Kolar.

Najavio je i kako će raditi u suradnji s udrugama i Srpskom pravoslavnom crkvom kao i da mu niti jedna politička opcija, koja kroz svoj rad diskriminira udruženja i sportske klubove sa srpskim predznakom, neće biti partner.

„Biti ću govornik mira, međusobnog uvažavanja i kao takvi biti most između naše matične države Srbije s ovim krajem. Gradu Vukovaru je potreban ekonomski oporavak, a ne ovo što danas imamo, a imamo neke iznose, brojke i podatke koji su vrlo upitno točni, netočni ili su pak frizirani za javnost“, rekao je Kolar.