Sporan Facebook status: Liječniku Vladimiru Horvatiću se sudi zbog prijetnji Vojislavu Stanimiroviću

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na Općinskom sudu u Vukovaru započeo je sudski proces protiv vukovarskog liječnika Vladimira Horvatića. Njega Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru tereti zbog prijetnji predsjedniku SDSS-a Vojislavu Stanimiroviću koje je objavio 3. prosinca 2015. godine na svome Facebook profilu, a gdje je napisao:

„Majku ti jebem četničku, i usta krvava, ti ćeš mi odlučivati o mandatima u hrvatski sabor, a likovao si 19.11.1991. godine o padu „posljednjeg ustaškog bastiona“ , Bolnice Vukovar, iz koje ste poklali… I sad ćeš mi ti SDSS, i vaš podmladak SDP odlučivati o Hrvatskoj.  Vani sam kukavica, al dođi mi u Bolnicu Vukovar danas, da ti se krvi napijem iz tri prsta, sdpovska četnička. Ovo nije prijetnja, nego tvoja presuda! Dr. Vladimir Horvatić iz Bolnice Vukovar 1991. i danas“.

Njegov odvjetnik Emil Mitrovski rekao je kako obrana osporava osnovanost tužbe te da u svemu što je napisano ima možda elemenata klevete ili uvrede što se pak rješava privatnom tužbom.

„Iznijeli smo dokaze da niti jedna od tih stavki ne stoji. Stavlja mi se na teret i međunacionalna mržnja prema srpskom narodu što ne stoji. Očekujem da sud donese odluku po kojoj će agresor iz Domovinskog rata biti kriv, a žrtva oslobođena“, rekao je novinarima Horvatić nakon održane rasprave.

Komentirajući sudski proces Stanimirović je rekao kako je on Horvatića prijavio MUP-u i Ministarstvu zdravstva ali i da je na sudski proces pozvan u svojstvu svjedoka po optužbi ODO Vukovar. Kazao je i kako je na Sudu časti Hrvatske liječničke komore Horvatić mu se ispričao i da je s time po njemu ovaj slučaj bio završen. Podsjetio je i kako je DORH odbacio kaznene prijave protiv njega, a koja mu se stavljaju na teret tijekom agresije na Hrvatsku.