Policija 35-godišnjaka iz Jarmine tereti za kazneno djelo teška krađa

Foto>: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom iz Jarmine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška krađa“ te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Prema navodima policije 35-godišnjak je 19. rujna, oko 18,30 sati, iskoristio besvjesno stanje 57-godišnjaka koji je netom prije teško ozlijeđen u prometnoj nesreći u svojstvu pješaka. Policiju je o ovoj prometnoj nesreći, koja se dogodila 19. rujna oko 18 sati na državnoj cesti Vinkovci-Tovarnik kod Banovaca, izvijestio 54-godišnjak iz Ilače, koji je zatekao ozlijeđenog 57-godišnjeg pješaka kada je vozilom prolazio tom dionicom ceste. Ozlijeđeni pješak prevezen je vozilom hitne medicinske pomoći u OŽB Vinkovci gdje su mu utvrđene teže ozljede. Operativnim radom policija je 21. rujna otkrila kako je prometnu nesreću počinio 65-godišnjak iz Tovarnika upravljajući vozilom kategorije M1 (motorna vozila za prijevoz putnika koja osim sjedišta vozača imju još najviše 8 sjedišta) vukovarskih registracijskih oznaka uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila gustoći prometa tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario je 57-godišnjeg pješaka koji je pao u zemljani odvodni kanal. Počinitelj je potom napustio mjesto događaja prometne nesreće, a da o prometnoj nesreći nije obavijestio policiju niti pružio pomoć povrijeđenoj osobi u prometnoj nesreći. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija je protiv 65-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu za kaznena djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ i „Nepružanje pomoći“ nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom protekla 24 sata na području ove Policijske uprave evidentirane su tri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-2) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Vinkovci).