Po podacima SDP-a, Vinkovci “izgubili” više od 9.000 stanovnika

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vinkovci danas imaju tek nešto više od 26.000 stanovnika odnosno 9.000 manje nego po službenom popisu iz 2011. godine u kojoj je u gradu na Bosutu živjelo više od 35.000 stanovnika, podaci su vinkovačkog SDP-a, koje je na konferenciji za novinare iznio predsjednik Gradske organizacije SDP-a Vinkovci Davor Benić.

Po njegovim riječima, članovi SDP-a obišli su četiri posto stambenih jedinica na području Grada Vinkovaca, te analizom prikupljenih podataka došli do saznjanja kako Vinkovcima nedostaje 9.260 stanovnika u odnosu na stanje iz 2011. godine.

“Smatramo kako su ovi podaci relevantni i značajni te ukazuju na ono što svi i sami vidimo, a to je da se Vinkovci prazne”, kazao je Benić okrivivši za takvo stanje HDZ koji je, kako je kazao, proteklih desetljeća ulagao u Vinkovcima “samo u asfalt, beton i cigle” što se, ocjenio je, pokazalo promašenom gospodarskom strategijom.

Po njegovim riječima, kroz proračun Grada Vinkovaca od 1993. do danas uprihodovano je 2,5 milijardi kuna, a s državne razine intervenirano s više od 1,7 milijardi kuna, a efekat je poražavajući.

Govorila je i potpredsjednica vinkovačkog SDP-a Marija Bekavac koja je kazala kako Vinkovce napuštaju i oni koji imaju radna mjesta te odvode cijele obitelji, tražeći perspektivu u drugim sredinama u kojima im, poručila je, za uspjeh ne treba stranačka iskaznica već isključivo znanje i volja za rad.