Po nekoliko desetaka tisuća kuna ukradeno iz tri obiteljske kuće u Markušici

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Iz tri obiteljske kuće u Markušici otuđen je nakit i novac. Krađa iz obiteljske kuće u ulici Pere Cara dogodila se između 10. i 30. rujna, a iz dvije obiteljske kuće u ulici Save Popovića tijekom jučerašnjeg dana. Materijalna šteta u svakom događaju iznosi po nekoliko desetaka tisuća kuna, izvjestila je vukovarsko-srijemska policija.

Nekoliko tona jabuka različitih sorti otuđeno je iz voćnjaka 54-godišnjaka iz Zagreba, koji se nalazi pokraj Mohova. Krađa se dogodila između 16. i 30. rujna. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci proveli su tijekom jučerašnjeg dana kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom iz Vinkovaca kojim su utvrdili sumnju kako je počinila kazneno djelo krađe.

Prema saznanjima iz kriminalističkog istraživanja, 40-godišnjakinja je 31. kolovoza 2019. godine u poslijepodnevnim satima, na dječjem igralištu u Vinkovcima, otuđila mobitel malodobne djevojčice, vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Protiv 40-godišnjakinje slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, dok je mobitel pronađen i vraćen vlasnici.

Tijekom jučerašnjeg dana zabilježene su i dvije dragovoljne predaje oružja. U Otoku, u službenim prostorijama policijske postaje, osoba koja je željela ostati anonimna dragovoljno je predala zračnu pušku, dok je u Banovcima, na kućnoj adresi, također osoba koja je željela ostati anonimna, policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu predala poluautomatsku pušku.

Oružje je pohranjeno u skladište policijske uprave, navode iz policije.