Pljačka mjenjačnice: Pokušali otuđiti više desetaka tisuća kuna

Foto: vijesti.hr

VINKOVCI, Dvojica Vukovaraca, 42-godišnjak i 32-godišnjak, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja u Policijskoj postaji Vinkovci s ispostavom Markušica jutros su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, izvjestila je policija.

Saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazuju kako su 42-godišnjak i 32-godišnjak jučer, 1. srpnja oko 7,00 sati, uz prijetnju vatrenim oružjem od djelatnice u mjenjačnici u trgovačkom centru u Vinkovcima, u Genscherovoj ulici otuđili više desetaka tisuća kuna.

Počinitelji su, međutim, ubrzo nakon pljačke uhićeni, a pronađen je i otuđeni novac.

Tijekom noći 30. lipnja/1. srpnja nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću 50-godišnjaka u Potočkoj ulici u Starim Mikanovcima. Otuđen je nakit i novac, ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Također u noći 30. lipnja/1. srpanj provaljeno je u trgovinu mješovitom robom u Županji, u Osječkoj ulici. Otuđen je novčani polog.

Iz svlačionice gradskog bazena u Vukovaru, Trg D. Petrovića u petak, 30. lipnja u poslijepodnevnim satima, otuđen je mobitel 15-godišnje Vukovarke. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.