Otvoren dograđeni dio vrtića na Mitnici

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Poslije tri godine od kako je započeo projekt presječena je vrpca kojom je otvoren još jedan objekt Dječjeg vrtića Vukovar 1. Sredstvima Inženjerijskog korpusa američke vojske, Grada Vukovara i Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara izgrađen je još jedan objekt vrtića u gradskoj četvrti mitnica s čime je riješeno pitanje nedostatka prostora. S novim objektom dobili su pet novih vrtićkih skupina pa je tako broj djece u ovome vrtiću s 90, koliko ih je do nedavno bilo, narastao na 125.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako ukupna vrijednost projekta iznosi preko 4,6 milijuna kuna pri čemu je glavninu troškova osigurao  Inženjerijski korpus američke vojske. Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara pokrio je troškove PDV-a i opremanje vrtića, a u projektu je sudjelovao i Grad Vukovar.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1. Mirjana Kulić podsjetila je kako je ovaj vrtić s radom započeo 1998. godine kada su djelovali na jednoj lokaciji i imali samo jedno dijete. Danas ovaj vrtić ima 525 djece u redovitom programu i 30 djece u predškoli.

„Djeca su naša snaga, naša budućnost ali i čuvari naše tradicije“, rekla je Kulić.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i načelnik Američkog ureda za obrambenu suradnju Veleposlanstva SAD-a brigadir Matthew Denny presijecanjem vrpce su svečano pustili u rad ovaj objekt.