Mario Radić: Neka na novi plakat stave Stanimirovića i Pupovca pa ćemo imati našu i njihovu stranu!

Foto: Domovinski pokret

OSIJEK, Na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić između ostaloga govorio je i o skorom obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

”Reći ću nešto što ne smije nitko reći, iznoseći isključivo činjenice. Mi pričamo o Vladi koja je koja je u koaliciji s SDSS-om. Predsjednik glavnog odbora SDSS-a, glavnog koalicijskog partnera ove vlasti je Vojislav Stanimirović, prvi okupacijski gradonačelnik Grada Vukovara. Pogledajte njegovu izjavu da je palo posljednje ustaško uporište – Vukovarska bolnica. Saborski zastupnik Domovinskog pokreta, Stipo Mlinarić, napravio je sa svojim Centrom dr. Ivana Šretera optužnicu u kojoj je obuhvaćeno 57 oficira JNA, umjesto časnika namjerno kažem oficira i mi ćemo nastaviti dalje u tom smjeru jer nitko u ovoj državi, u ovim lažnim svjetovima, to se ne smije ispitivati”, rekao je Radić.

Dodao je kako je ovo prva sveobuhvatna optužnica za Grad Vukovar, ali kako to nije tema ovih dana budući vidimo da Medvedom Vijeću i Plenkoviću smeta HOS koji je tvrdi Radić, trenutno najugroženija postrojba Hrvatske vojske. 

”Da budemo posve jasni, nama je HOS isti kao bilo koja druga postrojba Hrvatske vojske, ali u ovom trenutku je HOS kao postrojba najugroženiji. Njihovim pripadnicima nije dopušten ulazak u Knin i neka ne pričaju laži da je razlog zatvorena cesta, postoji snimka na kojoj policajac govori kako zbog remećenja javnog reda i mira ne smiju biti u Kninu. Iz tog razloga, gradonačelnik Penava i Vijeće u Gradu Vukovaru odlučilo je da ta postrojba bude na plakatu isključivo iz razloga jer su najnapadanija postrojba, za nas je ona ista kao bilo koja druga postrojba niti bolja niti lošija – hrvatske ratne postrojbe iz Domovinskog rata su svetinja i ne mogu biti predmet rasprave. Dajem im prijedlog za izradu novog plakata budući njima ne smeta bacanje vijenca u Dunav 17. studenog, iako ne znam koje su to žrtve bile 17. studenog u Vukovaru, neka stave Stanimirovića i Pupovca na plakat, a onda ćemo dobiti ta dva plakata koji će pokazati našu stranu i njihovu stranu”, rekao je Radić.