Župan Damir Dekanić primio polaznike 26. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“

Foto: VSŽ

U okviru redovnog Plana i programa izobrazbe u 2023./2024. godini na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“, od 2. do 5. listopada 2023. polaznici 26. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ borave u istočnoj Slavoniji u sklopu studijskog putovanja, a danas su posjetili i zgradu Županije u kojoj ih je ugostio vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Kako navode iz Županije, bila je to prilika za razgovor o ključnim pitanjima koji se tiču naše županije te predstavljanju stajališta i vizije za budućnost Vukovarsko-srijemske županije, posebno s osvrtom na obrambena pitanja.

„Od 13 polaznika Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ danas nas je posjetilo njih deset, kako pripadnika Hrvatske vojske, tako i onih prijateljskih zemalja s kojima surađujemo. Razgovarali smo o životu na našem području, ponašanju u situacijama ugroza te sigurnosnim mjerama, ali su nas oni isto tako izvijestili o svemu što prolaze kroz obuku i program u trajanju od oko deset mjeseci koje prolaze na području naše države i susjednih zemalja“, kazao je župan Dekanić.