Održani Dani otvorenih vrata Veleučilišta Lavoslav Ružička

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, s ciljem predstavljanja rada i upoznavanja sa svime što nudi Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara organizirao je Dane otvorenih vrata. Bila je ovo prilika da se zainteresirani upoznaju sa aktivnostima Veleučilišta kao i studentskim udrugama koje djeluje ali i da postave pitanja u svezi rada Veleučilišta. Isto tako organiziran je i obilazak Veleučilišta, predstavljanje partnera kao i obilazak Studentskog doma Leopold.   

„Ovo je prvi put da od kako postoji Veleučilište Lavoslav Ružička organiziramo Dane otvorenih vrata. Želimo i na ovaj način današnjim maturantima, a budućim studentima, da predstavimo sve ono što naše Veleučilište nudi. Neki od njih nikada nisu niti bili u našim prostorima pa je ovo prilika da vide kako to sve izgleda, razgovaraju sa studentima ali i profesorima“, rekao je dekan vukovarskog veleučilišta Željko Sudarić.

Dodao je i kako vukovarsko Veleučilište raste i napreduje iz dana u dan te da trenutno imaju studente iz cijele Hrvatske kao i profesora iz Finske koji je u Vukovaru na stručnom usavršavanju. Sudarić ističe kako Veleučilište Lavoslav Ružička studentima pruža visok standard studiranja, odnosno, sve ono pa i više od toga što pružaju duge visoko školske ustanove. Podsjetio je na moderno uređene i opremljene prostorije kao i Studentski dom Leopold kapaciteta 108 smještajnih jedinica. Veleučilište trenutno broji oko 900 studenata u tri stručna studija i jednom specijalističkom studiju.

„Plan nam je organizirati i nastavak ova dva stručna studija ali i pokrenuti neke nove programe koje traži tržište rada. Zajedno sa Gradom Vukovarom radimo na obnovi Radničkog doma gdje ćemo preseliti naše prostorije, a gdje ćemo onda imati i prostora za nove studijske programe. Želimo od Vukovara stvoriti jedan pravi mali studentski grad koji svojim studentima pruža sve ono što ima treba“, rekao je Sudarić.

Govoreći o studiranju u Vukovaru predsjednica Studentskog zbora Ivana Antunović, inače rodom iz Makarske, kaže kako iskustvo studiranja iz Vukovara ne bi mijenjala sa ničim niti bilo kojim drugim gradom.

„U početku mi je bilo čudno i teško ali sam se nakon nekoliko mjeseci privikla i sve se promijenilo. Upoznala sam profesore, stekla novo društvo, a i upoznala sa principom rada. Uvjeti studiranja su odlični i imam  ovdje sve što želim i što trebam. Uvijek bih preporučila mladima da dođu ovdje studirati“, rekla je Antunović.