Marić: Očuvanje likvidnosti radnih mjesta apsolutni je prioritet za Vladu

Foto: Đuro Karalić

OTOK, Kandidati HDZ-a u V. izbornoj jedinici, predvođeni potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Zdravkom Marićem, nositeljem liste HDZ-a u V. izbornoj jedinici, borave danas u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U Otoku su obišli Virove i budući turistički kompleks “Vrata Spačvanskog bazena” te drvoprerađivačku tvrtku Bjelin koja zapošljava 160 radnika i planira nova ulaganja.

“Naše je da nastavimo stvarati horizonatlni okvir za firme poput Bjelina i sličnih, da se i kroz porezno, neporezno i administrativno rasterećenje stvaraju dodatni uvjeti za bolje poslovne rezultate”, rekao je Zdravko Marić nakon posjete Bjelinu.

Dotaknuvši se mjera Vlade pomoći gospodarstvu u vrijeme epidemije koronavirusa naveo je kako je u tri slavonske županije u V. izbornoj jednici Vladinim gospodarskim mjerama potpomognuto više od 8.000 poslovnih subjekata s više od 40.000 radnih mjesta.

“Očuvanje likvidnosti radnih mjesta apsolutni je prioritet za Vladu u okolnostima epidemije koronavirusa”, poručio je Zdravko Marić.

Po njegovim riječima, trenutačno 93 posto obveznika poreza na dobit u RH plaća stopu poreza od 12 posto.

“Novi mandat mislimo započeti dodatnim rastrećenjima u smislu snižavanja stope poreza na dohodak s 36 na 30 odnosno 24 na 20 posto i poreza na dobit s 12 na 10 posto ciljajući opet male i srednje poduzetnike koji su kičma hrvatskog gospodarstva”, najavio je Marić.

Otočki gradonačelnik Josip Šarić, 11. na listi HDZ-a u V. izbornoj jedinici, ustvrdio je kako je tvrtka Bjelin najveći i najznačajnijii investitor u gradu Otoku u kojoj je prosječna plaća oko 1.000 eura, trenutačno zapošljava 160 radnika, a pored sadašnjih kapaciteta tvrtka namjerava uskoro graditi i nove proizvodne objekte gdje će se otvoriti mogućnost zapošljavanja još 50 radnika.

“Ono što je sada potrebno je osigurati dovoljne količne drvne mase za tog proizvođača i nadamo se da će to uspjeti i učiniti uz našu potporu i potporu Vlade”, kazao je Šarić.

Kandidati HDZ-a posjetit će  tijekom dana i Gradište, Bošnjake, Vrbanju te Privlaku.