Održan 5. Vukovar Oktoberfest i manifestacija Okusi Hrvatske

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, U organizaciji Lions kluba Vukovar, Udruge Nijemaca i Austrijanaca grada Vukovara, Turističke zajednice grada Vukovara i Grada Vukovara, a u okviru 15. Vukovarskog etno sajma, održana je manifestacija Vukovar Oktoberfest.

Direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić rekla je kako se radi o petom po redu Vukovar Oktoberfestu te da je veseli što se ove godine ta manifestacija proširila na još jedan dan i to festivalom craft piva.

“Svi naši posjetitelji imali su priliku uživati u bogatom programu i kušati različita piva”, rekla je Sekulić.

Napomenula je kako se radi o međunarodnoj kulturnoj i humanitarnoj manifestaciji koja je osmišljena kao festivalski program s ciljem predstavljanja njemačke tradicije i kulture. Prema njenim riječima sredstva prikupljena na ovoj manifestaciji donirat će se za potrebe slijepih i slabovidnih osoba Vukovarsko – srijemske županije.

Proteklog vikenda, ali u organizaciji Udruženja obrtnika grada Vukovara, u Vukovaru je održana i gastro manifestacija pod nazivom Okusi Hrvatske. Na ovoj manifestaciji posjetitelji su mogli kušati autohtona jela iz različitih dijelova Hrvatske.

“Manifestacija Okusi Hrvatske po šesti je put u grad Vukovar donijela autohtona jela iz cijele Hrvatske. Oko 25 udruženja našim je sugrađanima pripremalo i prezentiralo autohtona jela iz Dalmacije, Istre, Like, Zagreba i drugih mjesta. Odaziv na manifestaciju stvarno je bio veliki i to nam svakako daje poticaj za organizaciju Okusa Hrvatske i sljedeće godine”, rekao je predsjednik Udruženja obrtnika grada Vukovara Dražen Zovko.